Ceciel Simons roept de gemeente op tot actie. ,,Het gruis is nu zwarter dan vroeger.’’
Volledig scherm
PREMIUM
Ceciel Simons roept de gemeente op tot actie. ,,Het gruis is nu zwarter dan vroeger.’’ © Bert Beelen

Commotie over fabrieken met vieze lucht: kankergevallen en al tientallen jaren zorgen

Volop commotie in Nijmegen. De asfaltcentrale waarvan omwonenden vermoedden dat-ie gevaarlijk voor hun gezondheid is, blijkt inderdaad te veel giftige stoffen uit te stoten. Vele tientallen jaren zijn er zorgen. Over de vele kankergevallen. Over de vieze lucht die over woonwijken waait. En over de overheid die daar niets tegen doet, zelfs ontkent dat er iets aan de hand is. 

6 reacties

 • Jan Nuvens

  1 maand geleden
  @joris, en je punt is?
 • Joris Goedbloed

  1 maand geleden
  @Jan Nuvens, tijdens alle VVD regeer perioden, dat is nu 12 jaar is de overheid sterk gecriminaliseerd. De milieu regelgeving was er wel degelijk om schadelijke stoffen binnen veilige normen te houden maar die zijn niet gehandhaafd. Er zijn dikwijls plaatselijke vergunningen omgebogen om die grenzen te overschrijden. Hetzelfde gebeurd nu met het kraanwater. De veilige temperatuur marges zijn veranderd en minder veilig om warmtepomp installaties goed te keuren. In strijd met Legionella regels.
 • H.E.M. Arts

  1 maand geleden
  Vreemd dat Jan van der Meer zegt, dat er in die tijd eigenlijk nooit veel klachten waren. Dan heeft hij m.i. toch o.a. niet goed naar Jan Willem Copius Peereboom, milieudeskundige, bewoners met gezondheidsklachten in Nijmegen-West en Weurt geluisterd. Weten ze op het gemeentehuis niets van deze klachten of willen zij deze niet weten?
 • Jan Nuvens

  1 maand geleden
  Laten we in NL alle fabrieken sluiten, en de boeren ook verbieden…. Klein puntje moeten we dan nog oplossen, waar van te leven in dit dan zo schone land? Maar dat zien we dan wel weer (import mag natuurlijk niet, want transport is ook vies)
 • F.H Wouters

  1 maand geleden
  Voorop gesteld dat tumoren niet thuishoren in een lichaam. Mensen klagen soms terecht; maar mensen die roken lopen nu eenmaal kans op een longtumor. Ik vind het verhaal eenzijdig. Er komen ongetwijfeld giftige stoffen vrij bij de productie van asfalt, maar maken er met z'n allen gebruik van (auto/fiets etc). Daarom vind ik het niet chic om 1 partij de schuld te geven. Uitlaatgassen en benzinedampen zijn toch ook schadelijk?? Lopen werknemers dan geen risico's? Veel gezinnen eten ook van de APN.
 1. Man (21) vrijgesproken van verkrachten vriendin (17) in natuurbad: ‘Ik ga niet meer naar mijn vrienden, hoe kan ik nog lachen’
  PREMIUM

  Man (21) vrijgespro­ken van verkrach­ten vriendin (17) in natuurbad: ‘Ik ga niet meer naar mijn vrienden, hoe kan ik nog lachen’

  Een 21-jarige man uit Vaassen is door de rechtbank in Zutphen vrijgesproken van verkrachting in recreatiepark Bussloo. Hij heeft in augustus vorig jaar in het meer kortstondig seks gehad met een destijds goede vriendin van hem, maar weerspreekt dat dit gedwongen was, zoals de vrouw van destijds 17 jaar later verklaarde. Er was anderhalf jaar cel tegen hem geëist.