Hans Sprangers van wijkraad Waterkwartier heeft ook een protestposter opgehangen.
Volledig scherm
PREMIUM
Hans Sprangers van wijkraad Waterkwartier heeft ook een protestposter opgehangen. © Foto: Bert Beelen

Protest tegen asfaltfabriek zwelt aan; ook andere wijken én politiek in verzet

NIJMEGEN - Bezorgde Nijmegenaren en diverse politieke partijen willen dat asfaltfabriek APN zo snel mogelijk de deuren sluit. De centrale aan de Energieweg zou veel te veel schadelijke stoffen uitstoten. Het protest zwelt aan.

5 reacties

 • Ans De poes

  3 dagen geleden
  Corana heeft als gevolg dat bepaalde mensen iets zoeken om tegen aan te trappen in dit geval denken zeniet aan de werkgelegenheid en dat zo.n fabriek of failliet gaat of naar het buitenland vertrekt
 • J le Blanc

  4 dagen geleden
  Beste @Guus Leussink, voor u reageert met "slaat nergens op", is het wellicht raadzaam even te lezen en te begrijpen waarom er ophef is ontstaan... Het protest gaat nl. niet over het feit óf er asfalt geproduceerd moet worden, maar wáár. En dat is volgens velen niet direct naast een woonwijk, gezien de overlastgevende stoffen en geuren die vrijkomen bij productie van asfalt.
 • Guus Leussink

  4 dagen geleden
  Slaat nergens op deze kritiek. We rijden met onze auto's en fietsen allemaal over mooie wegen van asfalt en dat spul moet ergens gemaakt worden en bij dit proces worden aardolieprodukten gebruikt.
 • Joris Goedbloed

  4 dagen geleden
  Als de uitstoot boven de norm is kan Bruls de fabriek stil laten leggen. Het is een taak van de gemeente veiligheid van inwoners te handhaven.
 • Anneke Dijk

  4 dagen geleden
  Ik vind het vooral zo eng dat dit jarenlang onder de pet is gehouden. Wie heeft dat precies gedaan? Kunnen we onze overheid nog wel vertrouwen?

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.