Asfaltfabriek APN met in het midden de Energieweg en boven de wijk Hees. Links in het midden groenschool Yuverta (voorheen Helicon) en rechts naast de bomenrij staat het Tiemstrapand.
Volledig scherm
PREMIUM
Asfaltfabriek APN met in het midden de Energieweg en boven de wijk Hees. Links in het midden groenschool Yuverta (voorheen Helicon) en rechts naast de bomenrij staat het Tiemstrapand. © Gerard Verschooten

Toxicoloog: ‘Uitstoot verkeer veel schadelijker dan asfaltfabriek’

NIJMEGEN - Hees is boos over de stoffen en stank die van asfaltfabriek APN komen. Maar hoe schadelijk zijn die stoffen eigenlijk? Toxicoloog Paul Scheepers van het Radboudumc geeft antwoord.

5 reacties

 • J. Zomers

  5 dagen geleden
  De uitstoot via auto's is in de afgelopen 20 jaar veel minder geworden. Betere verbranding en benzine E10 ongelood is een stuk schoner. Je merkt het aan de milieugroepen... ze praten niet meer over auto's maar meer over stikstof en boeren. Zo verzinnen ze telkens iets nieuws.
 • J le Blanc

  5 dagen geleden
  Beste Sjors en Wilhelmus, u mist een belangrijk punt in deze kwestie. Het gaat er namelijk niet om óf er asfalt geproduceerd moet worden, maar wáár. Of is het volgens u nodig dat zo'n overlast veroorzakende fabriek direct naast een woonwijk ligt? Is het trouwens nsowieso niet vreemd dat groen Nijmegen het grootste binnenstedelijke industriegebied van Nederland huisvest? En daar vervolgens een compleet nieuwe woonwijk naast bouwt (Koningsdaal)?
 • Sjors Boymans

  5 dagen geleden
  Goed punt wilhelmus dat is het vreemde van al deze discussies we willen wel asfalt staal vlees en energie. Maar het mag niet geproduceerd worden als het vervuild ruikt of niet goed voor het milieu is. Dan ben ik benieuwd naar de oplossing.
 • Wilhelmus Liebrand

  6 dagen geleden
  Het is net als bij hoogovens, iedereen heeft vroeger of later staal of Asfalt nodig,maar het mag nergens geproduceerd worden.
 • A. Bulten

  6 dagen geleden
  Die fabriek doet dus wat van hem/haar verwacht wordt. Het plaatsen van een deeltjesfilter. Nu al die andere fabrieken nog. Ook minder asfalt is dus gezonder
 1. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen
  4

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.
 2. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.