Volledig scherm
autobranden in Culemborg collage van beelden van ronald heitink © De Gelderlander/Heitink

Binnen 16 uur tijd twee stationwagens in Culemborg in de fik

AUTOBRANDENCULEMBORG - In Culemborg zijn dinsdag binnen zestien uur tijd weer twee auto's in brand gevlogen. Het waren de eerste autobranden van dit jaar, sinds tweede kerstdag was het rustig in het door autobranden geteisterde Culemborg. 

Aan de Rinkesstraat in Culemborg brandde rond 04.00 uur in de nacht van maandag op dinsdag een geparkeerde Volvo V50 uit. Vijftien en een half uur later om 19.30 uur brandde aan het Hoefblad een tweede stationwagen uit, een Volkswagen Golf deze keer. 

72 en 73

De branden zijn nummer 72 en 73 volgens een lijst van De Gelderlander, die begint met tellen in april 2016. Deze lijst is gebaseerd op eigen berichten en 112-meldingen. De lijst is vermoedelijk niet compleet. 

Aan de Rinkesstraat brandden in mei 2017 ook al eens twee auto’s uit. 

Er ligt in Culemborg nog altijd een beloning klaar van 20.000 euro voor de gouden tip die leidt tot het oplossen van de autobranden.

Volledig scherm
De Volvo V50-stationwagon aan de Rinkesstraat in Culemborg brandde volledig uit. © Marco van Deick/Persbureau Heitink
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland