Dit bruggetje in Ede werd wereldnieuws na de aanslagen op 11 september: ‘Ze vroegen of het oorlog was’

VideoKort na de aanslagen van Al Qaida in Amerika, deze zaterdag twintig jaar geleden, werd een fietsbruggetje in Ede wereldnieuws. Jongeren van Marokkaanse afkomst stonden er te juichen. Of toch niet? De beeldvorming is hardnekkig.

7 reacties

 • Thijs Banken

  4 dagen geleden
  Zijn met het artikel waarin met name Marokkanen veel worden genoemd (11x) oude wonden opengemaakt? Is het als stigmatiserend ervaren? Hoe werkt dat bij lieden met korte lontjes? Graag lees ik er meer over in De Gelderlander. Media kunnen helpen een vinger achter het probleem te krijgen. Wellicht dat een journalist met niet-Westerse achtergrond meer bewoners aan het praten kan krijgen.
 • Gerrit Louter

  5 dagen geleden
  Wat al jaren krom is.... en waar men vrijwel dagelijks persoonlijk ... of in de media mee word geconfronteerd ....het .word toch altijd op de een of andere wijze recht gepraat , en zolang er niets aan word gedaan....zullen we er mee moeten leren leven....
 • Mattie Veld

  1 week geleden
  Het beestje bij de naam noemen geeft vaak al problemen, hoezo de (on)waarheid.
 • Paul David

  1 week geleden
  Er is in die twintig jaar dus niets veranderd, ze vertonen nog steeds maatschappij vijandig gedrag.
 • Martin Reekers

  1 week geleden
  U bedoelt Irak
 1. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen
  4

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.
 2. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei