Volledig scherm
Een geopende ondergrondse container van Avri. © Brigit Groeneveld/BD

Avri: alle ondergrondse containers toegankelijk sinds zaterdag

GELDERMALSEN - Inwoners van Rivierenland moeten nu in alle ondergrondse containers van de Avri terecht kunnen voor hun restafval. Volgens de afvalverwerker zijn alle storingen verholpen. 

Sommige van de nieuwe en bestaande ondergrondse containers van Avri, waar de inwoners vanaf 1 juli gebruik van maken, hebben te kampen met storingen in het toegangscontrolesysteem.

Avri heeft de storingen al deels opgelost, aldus een woordvoerder van de verwerker. Sinds zaterdag kunnen alle inwoners hun afval kwijt in de toegewezen container of reservecontainer.

Ondertussen werken Avri en haar ICT-partners verder om de ICT-problemen op te lossen. De verwachting is dat vrijwel al deze containers in de loop van komende week normaal in gebruik kunnen worden genomen, afgezien van enkele gevallen waar echt iets stuk is.

Kinderziektes

Sinds 1 juli moeten inwoners van Rivierenland, waaronder ook de gemeente West Maas en Waal valt, hun restafval in ondergrondse containers doen. De eerste twee weken kwamen er diverse klachten binnen. 

Ze melden dat hun pas niet werkt bij de ondergrondse container die bij hen in de straat staat. Andere veelgehoorde klachten zijn dat de opening voor de zak te klein is en het tarief van 1 euro per zak te hoog is.

Een woordvoerder van Avri liet eerder al weten dat er nog kinderziektes zijn. Er zijn vooral problemen met het inregelen en de software. Aan de slechte bereikbaarheid van het klantcontactcentrum wordt gewerkt.

Dus doet nog ergens een probleem voor, dan wordt dat zo snel mogelijk opgelost, aldus de Avri.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland