Volledig scherm
Aparte inzameling van luiers ziet West Betuwe niet zitten, of ouders een tegemoetkoming krijgen is nog niet duidelijk. © Irene Wouters

Inwoner die extra afval moet storten door incontinentie krijgt 52 euro terug van West Betuwe

WEST BETUWE - Inwoners van West Betuwe kunnen vanaf 1 oktober een tegemoetkoming aanvragen als zij extra kosten maken om incontinentiemateriaal te storten in de wegbrengcontainers. 

Voor de tweede helft van dit jaar bedraagt die compensatie 52 euro. Dat bedrag staat gelijk aan twee restafvalstortingen per week. 

Voor inwoners met een laag inkomen die chronisch ziek of gehandicapt zijn, heeft de gemeente een ander potje beschikbaar. Voor hen is er de regeling ‘meerkosten voor chronisch zieken en gehandicapten’ opgetuigd. 

Voor inwoners die niet chronisch ziek of gehandicapt zijn, maar wel (tijdelijk) medisch afval hebben, werkt de gemeente samen met Avri nog aan een oplossing. Dat geldt ook voor ouders die voor kleine kinderen wegwerpluiers gebruiken.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland