Volledig scherm
Deze container werkte tot voor kort nog niet zonder afvalpas. © Foto Raphael Drent

Restafvalzak tijdelijk gratis naar milieustraten Avri door afname aantal ondergrondse containers

BENEDEN-LEEUWEN Inwoners die er niet in slagen om hun afval in te leveren bij de ondergrondse restafvalcontainers, mogen ze voorlopig gratis inleveren bij de Avri-milieustraten in Rivierenland.

Deponeren in een ondergrondse container kost 1 euro per zak. Het aantal ondergrondse restafvalcontainers dat toegangsproblemen kent en daarom gratis is opengesteld voor de inwoners, is flink afgenomen: van 41 vorig weekend naar 15 dit weekend, meldt Avri. Deze afvalinzamelaar is onder andere actief in West Maas en Waal. Ook het aantal afvalpassen dat niet goed werkt door softwareproblemen neemt, aldus Avri, nu snel af.

Inwoners die desondanks nog steeds problemen ervaren, hebben - naast de opengestelde containers – sinds afgelopen vrijdag ook tijdelijk de mogelijkheid om hun restafvalzak van 30 liter gratis naar een van de Avri-milieustraten te brengen in de verschillende gemeenten.

Nieuw systeem ingevoerd

Aan het begin van deze maand is het nieuwe afvalsysteem ingevoerd in Rivierenland. Inwoners moeten vanaf dat moment hun restafval wegbrengen naar de ondergrondse containers die er zijn geplaatst. Een deel van deze afvalbakken heeft storingen in het ‘toegangscontrolesysteem’. Avri verwacht die problemen in de loop van komende weken te hebben opgelost. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal