Volledig scherm
Een van de ondergrondse containers van Avri. Mensen hebben er hun vuilniszakken naast gezet. Avri kampt met technische problemen. Een deel van de containers gaat niet open. © Brigit Groeneveld

Restafvalzak tijdelijk gratis naar milieustraten Avri

GELDERMALSEN - Inwoners die er niet in slagen om hun afval in te leveren bij de ondergrondse restafvalcontainers mogen ze voorlopig gratis inleveren bij de Avri-milieustraten in Rivierenland.

Deponeren in een ondergrondse container kost 1 euro per zak. Het aantal ondergrondse restafvalcontainers dat toegangsproblemen kent en daarom gratis is opengesteld voor de inwoners, is flink afgenomen: van 41 vorig weekend naar 15 dit weekend, meldt afvalinzamelaar Avri. Ook het aantal afvalpassen dat niet goed werkt door softwareproblemen neemt nu snel af.

Gratis

Inwoners die desondanks nog steeds problemen ervaren, hebben - naast de opengestelde containers – sinds afgelopen vrijdag ook tijdelijk de mogelijkheid om hun restafvalzak van 30 liter gratis naar een van de Avri-milieustraten te brengen in de verschillende gemeenten.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland