Volledig scherm
PREMIUM
Afvalcontainer met opstartproblemen in Enspijk. © Foto Raphael Drent

Zijn wij nou zo netjes of is Avri zo snel?

blog‘Weer een artikel om Avri te bashen’, reageerde een lezer van de week op een bericht waarin te lezen was dat nog niet alles vlotjes loopt met de nieuwe manier van afval inzamelen.

Quote

Het achterste deel van onze tuin is definitief veranderd in een persoonlij­ke milieu­straat, nog zonder al te veel organisa­tie

Rinke den Os, De Gelderlander
Rivierenland blogt
Journalisten van de redactie Rivierenland van De Gelderlander schrijven over wat hen bezighoudt en opvalt.

Volledig scherm
Rinke den Os. © Foto Raphael Drent

Ik kan me iets voorstellen bij dat sentiment. Al het gemopper op de afvalverwerker weten we nu wel. De reden dat we er als krant toch geregeld over berichten is logisch: het houdt mensen in de regio bezig én we houden in de gaten of Avri wel doet wat het belooft. En geloof me, we schrijven echt niet alles op wat we horen.

Toen ik dinsdag in mijn auto een rondje door Tiel reed, viel me één ding positief op. Terwijl ik speurde naar ondergrondse containers die gratis toegankelijk waren, drong tot me door dat ik nergens bijplaatsingen zag, ook niet in wijken die vooraf werden genoemd als risicogebied voor zwerfvuil. Dat is een compliment waard. Aan Avri, als de organisatie ervoor zorgt dat zwerfvuil snel weer weg is, of wellicht aan de gebruikers, die in tegenstelling tot wat men verwachtte, misschien wel keurig hun vuil voor een euro per zak wegbrengen.

Zelf ben ik blij met het nieuwe inzamelen. Het voorkomt dat we acht weken lang luiers moeten opsparen voor ze onze tuin verlaten. Maar ik loop toch ook wel tegen de andere kant van het systeem aan. Het achterste deel van onze tuin is definitief veranderd in een persoonlijke milieustraat, nog zonder al te veel organisatie. Toch nog drie kliko's, een prullenbak voor het restafval en daarnaast een verspreide ratjetoe aan glaswerk en gebruikte blikken. Wij hebben gewoon nog even nodig om te wennen aan het nieuwe systeem, denk ik. Net als Avri. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland