Ans begeleidt op haar 85ste nog elke week het koor

BetuwenarenBij een marktkraam in Zetten neust Ans Nijholt door de bakken met ondermode. ,,Goede kwaliteit en niet duur. Vier stuks voor 5 euro! Dat maakt het leuk nog eens hier te komen.” 

Volledig scherm
Ans Nijholt. © Gerard Burgers

De 85-jarige Heterense vindt het belangrijk om er regelmatig op uit te gaan, zoals nu naar Zetten of lekker met een vriendin naar Wageningen. Nijholt rijdt dan nog zelf. Gewoon, in haar eigen auto.

Toen ze twitnig jaar geleden alleen kwam te staan, is ze namelijk niet bij de pakken neer gaan zitten. ,,Ik vind het belangrijk om jezelf niet te isoleren, af te sluiten voor anderen. Dus: erop uit gaan, en onder de mensen komen. Verpieteren achter de geraniums is niets voor mij.”

Ze speelt verder graag piano en begeleidt elke dinsdagavond het seniorenkoor in zorgcentrum Liefkenshoek. Ook op vrijdagochtend is de krasse tachtiger daar te vinden: dan komen de bewoners naar het restaurant waar ze oud-Hollandse klassiekers ter gehore brengt. ,,Van ‘Het dorpje aan de Rijn’ tot ‘Piet Hein met de Zilvervloot’.” 

  1. Overvallers stel 150 merkzonnebrillen bij opticien Elst en vluchten in ‘lichtkleurige’ Renault Captur
    update | video

    Overval­lers stel 150 merkzonne­bril­len bij opticien Elst en vluchten in ‘lichtkleu­ri­ge’ Renault Captur

    ELST - Bij de ramkraak op Rolf Brillen in Elst hebben de overvallers in de nacht van woensdag op donderdag 150 merkzonnebrillen weggegrist. Ze snelden vervolgens weg in een lichtkleurige Renault Captur. De totale waarde van de buit bedraagt volgens eigenaar Rolf Nieuwenhuis circa 20.000 euro. ,,Heel vervelend allemaal, maar gelukkig is er alleen sprake van materiële schade."

Betuwe