Ans voelt zich een Brabander

ELST - Ze woont nu 10 jaar in Herveld. Tocht voelt Ans Vermeulen (66) zich geen echte Betuwenaar. „Ik blijf een Brabander”, zegt ze.

Vermeulen komt uit Ravenstein, net als haar moeder. Toen haar moeder naar Herveld verhuisde, besloot Vermeulen ook te verhuizen. „Ik ging naar Herveld om dichter bij haar te wonen.”

Ze staat iedere donderdag met haar kledingkraam A.M. Mode op de markt in Elst, maar soms ook in Zetten. „Mijn man had eerst een kraam met speelgoed, voornamelijk barbiepoppen. Tegenwoordig spelen kinderen minder met barbies, je ziet nauwelijks nog kinderen op straat met zo’n pop.”

Vanuit de kraam ziet en spreekt ze elke dag andere mensen. „Het contact met mensen is leuk. Ik ben een echt mensenmens.”

BETUWENAREN
De Gelderlander portretteert de inwoners van de Betuwe. Ze vertellen over hun leven van alledag en over hun dromen. Met foto's van Erik van 't Hullenaar, Rolf Hensel, Gerard Burgers of Marc Pluim

Volledig scherm
Betuwenaren Zetten, Ans Vermeulen. © Rolf Hensel
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Buurt mooier maken met Lingewaard Doet

    Buurt mooier maken met Lingewaard Doet

    ANGEREN/GENDT Wie in Angeren of Gendt woont en een goed idee heeft om het dorp of de wijk 'leuker of mooier' te maken, kan zijn plan indienen op lingewaarddoet.nl. Inwoners van beide dorpen kunnen vervolgens geld doneren voor het project dat ze het best vinden. Op alle adressen Gendt en Angeren, in totaal zo'n 4.000 huishoudens, valt daarvoor binnenkort een cheque van 7,50 euro op de mat. Een gebaar van de gemeente Lingewaard, die inwonersinitiatieven wil stimuleren met het project.

Betuwe