Babs wil graag meedoen en zou wel wat meer reuring voor de deur willen zien

BetuwenarenDe hele dag tussen de mooiste kazen en de lekkerste wijn. Babs de Bijl begon 6 jaar geleden als franchise-ondernemer en sinds eind 2017 heeft ze haar eigen delicatessenwinkel: ‘BABSIES, kaas-delicatessen-wijn’, in de passage bij de Markt in Bemmel.

De Bijl vindt het jammer dat de bakker naast haar weg is, en dat meer zaken leegstaan. Dat maakt het winkelgebied minder aantrekkelijk. Zo mist De Bijl de gezelligheid en reuring. 

Daarom zou de enthousiaste 29-jarige het liefst direct aan de markt zitten, bijvoorbeeld op de hoek bij de slager en woon- en kinderwinkel Kleine Zwaan. ,,Dat zou top zijn, met een evenementenplein voor de deur. Dweildag, de jeugdvierdaagse: je bent overal bij. Als ondernemer biedt dat kansen, ik wil graag meedoen.”

De Bijl komt uit Elst. Plannen om haar winkel naar haar woonplaats te verhuizen heeft ze echter nooit gehad. ,,Mijn hele familie woont daar en het moet wel een winkel blijven, geen koffiehoekje. Belangrijker is dat in Elst al een fantastische collega zit. En bovendien heb ik een emotionele band met mijn klanten. Dat geef ik ook niet 1-2-3 op.” 

Volledig scherm
Babs de Bijl. © Erik van 't Hullenaar

Betuwe