Barbara Gutovska bakt gelukscake met een munt erin

BetuwenarenBarbara Gutovska (45) is na een drukke week vandaag en morgen vrij. Haar restaurant De Griek aan het Dorpsplein in Herveld zat eerste kerstdag vol en het speciale kerstmenu viel bij de gasten goed in de smaak. ,,Dat was genieten, al die fijne reacties. Met de jaarwisseling zijn we altijd dicht, nu trek ik 1 januari daarbij.”

Oudjaarsavond viert Gutovska met haar drie kinderen. Eerst gourmetten en later een Griekse traditie: het eten van de nieuwjaarscake vasilopita. In de koek zit een munt gebakken. Om 00.00 uur wordt de cake in zorgvuldig verdeelde partjes aangesneden. 

,,Het eerste stukje is voor het huis, het tweede voor Maria. Dan krijgen de aanwezigen een stukje, van oud naar jong. Degene die het muntje vindt, heeft het komende jaar geluk.”

Barbara Gutovska
Volledig scherm
Barbara Gutovska © Erik van 't Hullenaar
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe