Bart (39) opent bistro in Elst: ‘Bordeaux kun je drinken in joggingbroek’

BetuwenarenBart Jurgens (39) opent 7 mei zijn bistro en wijnbar Bonte Veren in hartje Elst. ,,Een toplocatie”, zegt de ondernemer, die in het pand gaat wonen. ,,Ik heb in de sales gewerkt als vertegenwoordiger van wijnen, maar kom uit de keuken. Ik ken alle aspecten van een zaak.”

Bart Jurgens.
Volledig scherm
Bart Jurgens. © Erik van 't Hullenaar

In de oude huisartsenpraktijk wordt nog druk geklust. ,,Het pand is compleet gestript. Anders en uniek, dat past bij mij. Ik wil niks kopiëren, ik werk met kunstenaars en stylisten.”

Zo wordt de bar gemaakt van antieke buikkasten en dienen halve tafels straks als schappen aan de muur. Bonte Veren is zo genoemd omdat gasten en personeel er zichzelf moeten kunnen zijn. ,,Dat je hier een bordeaux kan drinken in je joggingbroek, dat is het idee.”

Betuwenaren

De Gelderlander portretteert de inwoners van de Betuwe. Ze vertellen over hun leven van alledag en over hun dromen. Met foto’s van Erik van ‘t Hullenaar, Rolf Hensel of Gerard Burgers.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe