Berrie houdt van een zomerse stamppot

ELST - Berrie Arnold (60) uit Elst heeft twee tassen vol boodschappen. „Het avondeten zit ook in de tassen”, zegt Arnold.

Het wordt andijviestamppot. „Stamppot is niet alleen voor de winter, je kan het zelf zomers maken. Ik doe er bijvoorbeeld paprika en tuinkruiden doorheen.”

Arnold werkte 40 jaar als teamleider op de afdeling psychiatrie in Nijmegen. „In mijn diensttijd was ik hulp geneeskundige verzorger. Zo ben ik erin gerold.”

In zijn vrije tijd houdt hij van tennissen, wandelen of theater. „Elk jaar ga ik een week naar buitenkunst”, vertelt hij. Buitenkunst organiseert projecten op het gebied van onder andere muziek, zang en theater.

Met zijn vrouw past hij op de kleinkinderen, waarvoor hij ook de stamppot klaar maakt.

BETUWENAREN
De Gelderlander portretteert de inwoners van de Betuwe. Ze vertellen over hun leven van alledag en over hun dromen. Met foto's van Erik van 't Hullenaar, Rolf Hensel, Gerard Burgers of Marc Pluim

Volledig scherm
Berrie Arnold. © Gerard Burgers
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe