Betuwenaren: Het werk is voor Corien genezing

ELST - Tussen alle drukte door aan het eind van het schooljaar op het Lyceum in Elst en tussen alle kinderen die hun boeken inleveren of het pasje van hun kluis kwijt zijn, loop conciërge Corien Schouwenburg.  

De Rhedense vindt het heerlijk om hier te werken en de kinderen en docenten van dienst te zijn. Ik ben hier gereïntegreerd na een ziekteproces. Dit werk is mijn genezing, ik kan mezelf zijn en mijn passie beoefenen: mensen helpen. Ik zorg er graag voor dat alles goed geregeld is. Wat de baan vooral inhoudt? Ik ben eigenlijk een Manusje van alles. Ik zorg voor de kinderen en docenten, voor het gebouw, ik heb een luisterend oor als je er een nodig hebt. Ik let er ook vooral op dat de pauzes rustig verlopen. En dat alles doe ik samen met collega Huub.”

BETUWENAREN
De Gelderlander portretteert de inwoners van de Betuwe. Ze vertellen over hun leven van alledag en over hun dromen. Met foto's van Erik van 't Hullenaar, Rolf Hensel, Gerard Burgers of Marc Pluim

Volledig scherm
Corien Schouwenburg. © Gerard Burgers
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe