Betuwenaren: Passie voor horeca

Voor Stijn Hubers (16) uit Huissen is het vmbo-diploma binnen. „Met vrienden heb ik een mooi feestje gevierd”, zegt hij glimlachend. 

Na de vakantie begint hij samen met een goede vriend aan de opleiding toerisme in Nijmegen. Of de studie echt bij hem past, weet hij nog niet. „Ik ga het gewoon proberen. Als het niets is, ga ik werken in de horeca.” Hij heeft sinds een jaar een vaste baan bij Café Nr. 5 in Huissen. „Ik vind het super leuk om in het restaurant te werken. Ik doe de bediening en werk in de keuken. Hier ligt mijn passie.” Hubers geniet ervan om een praatje te maken. Hij is ervan overtuigd dat hij over tien jaar in het buitenland zit. „Wat ik dan precies doe? Geen idee. Maar in ieder geval iets in de horeca.”

Volledig scherm
Stijn Hubers. © Gerard Burgers

BETUWENAREN
De Gelderlander portretteert de inwoners van de Betuwe. Ze vertellen over hun leven van alledag en over hun dromen. Met foto's van Erik van 't Hullenaar, Rolf Hensel, Gerard Burgers of Marc Pluim

Quote

Ik doe de bediening en werk in de keuken. Hier ligt mijn passie

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe