Betuwenaren: Vrijheid om te genieten

Gerie Lentjes (58) durft zichzelf wel een bekende Huissenaar te noemen. „Ik ben hier geboren en getogen. 

Vroeger heb ik ook veel gestapt in Huissen, dan krijg je dat al snel.” Het ‘ons-kent-ons’ gevoel speelt volgens Lentjes vooral onder de oud-Huissenaren. „Wij trekken veel meer naar elkaar toe. Die nieuwkomers, die ken ik niet hoor.” Hij is net een weekje weg geweest, maar plant nu al het volgende uitje. „We hebben een bootje in de haven liggen. Met mooi weer gaan we regelmatig een stukje varen. Richting Zutphen of de IJssel afzakken.” Heerlijk vindt hij dat. „We kunnen de hele dag varen of juist voor anker liggen om te zwemmen en te zonnen. Die vrijheid om te genieten is voor mij het ultieme vakantiegevoel. 

Volledig scherm
Huissen, 6 julii 2018. Serie portretten voor rubriek Betuwenaren. Gerie Lentjes . dgfoto. Foto: Gerard Burgers © Gerard Burgers

BETUWENAREN
De Gelderlander portretteert de inwoners van de Betuwe. Ze vertellen over hun leven van alledag en over hun dromen. Met foto's van Erik van 't Hullenaar, Rolf Hensel, Gerard Burgers of Marc Pluim

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Elster tieners veroveren online kerstbomenhandel in regio
    VIDEO

    Elster tieners veroveren online kerstbomen­han­del in regio

    ELST - Steeds meer gaat online en wordt thuis bezorgd: van boodschappen tot speelgoed, van de wasmachine tot schoenen. ,,Dus waarom de kerstboom niet’’, vroegen Bart Mathijssen en Julian Macleane uit Elst zich hardop af. Dus trekken de twee 18-jarige de ondernemersschoenen aan en verspreiden komend weekend in de Betuwe, Arnhem en Nijmegen 50.000 flyers. In de hoop zoveel mogelijk kerstbomen achter de voordeuren te krijgen.

Betuwe