‘Biertje tappen en praatje maken verleer je nooit’

BetuwenarenGeert van Aalst uit Doornenburg zit op het terras van Brasserie Bloem in Bemmel. Zijn vrouw is op de markt inkopen doen en hij maakt van die gelegenheid gebruik om even wat drinken. 

Volledig scherm
Geert van Aalst runde veertig jaar lang café en zalencomplex Ancari in Doornenburg. © Erik van 't Hullenaar

Van Aalst (78) is namelijk een echte horecaman en mag nog graag bij collega’s een kijkje nemen. ,,Ik ben opgegroeid als de oudste zoon van de melkboer, maar wilde iets anders doen dan hij.”

Hij begon op de ambtsschool en werkte in de bouw, maar zijn echte passie vond hij in 1973. Toen opende Van Aalst aan de Pannerdenseweg in Doornenburg café en zalencomplex Ancari, dat hij ruim veertig jaar uitbaatte. 

Ook nu is de zaak in zijn beheer. Van Aalst springt af en toe zelfs nog een dagje bij in het café. ,,Dat verleer je nooit. Achter de bar staan, een biertje tappen en een praatje maken met gasten: het blijft mooi om te doen.”

Betuwe