De fiets van Geertje maakt overuren

DODEWAARD - Ze kijkt kieskeurig naar de uitgestalde planten op de grond. „Ik zoek vetplantjes voor in mijn tuin”, zegt Geertje van Elst (51) uit Dodewaard. 

Ze heeft in haar tuin een stuk met grof grind waarin planten staan. „Daarvoor ligt een rotswand van stenen die ik uit de natuur heb meegenomen. Daar wil ik ook vetplanten neerzetten.”

Ze komt graag in de natuur om te fotograferen. „Meestal ga ik naar het Hemmense bos. Ik vind de natuur mooier dan mensen en het is er lekker rustig.” In het bos staat een grote boom waarbij haar zoon vroeger speelde. „Daar heb ik foto's van. Nu hij 19 is, wil ik hem daar weer bij zetten en het verschil fotograferen.”

Haar fiets maakt op zonnige dagen overuren. „Een tijd terug kon ik niet eens mijn straat uit lopen, doordat er verkalking was in mijn aderen.” Nu ze daarvoor geopereerd is, geniet ze van de gemiste beweging.

BETUWENAREN
De Gelderlander portretteert de inwoners van de Betuwe. Ze vertellen over hun leven van alledag en over hun dromen. Met foto's van Erik van 't Hullenaar, Rolf Hensel, Gerard Burgers of Marc Pluim

Volledig scherm
Geertje van Elst © Rolf Hensel
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe