De zon schijnt, dus Roy is aan het poetsen geslagen

BetuwenarenDe zon schijnt, dus Roy Ebbers, bedrijfsleider van binnenspeeltuin Chimpie Champ heeft tijd voor wat schoonmaakwerk. ,,Het weer is de bepalende factor. Bij mooi weer is het rustig, als het regent komen kinderen zich hier vermaken.”

Ebbers (49) weet waar hij over praat, want de Nijmegenaar werkt al 15 jaar - sinds vlak na de opening - bij het Oosterhoutse speelparadijs. Dat vonden zijn kinderen Stan en Liz, nu 17 en 13, trouwens niet verkeerd. ,,Ze zijn nu net te oud, maar kwamen hier vroeger vaak. Hebben de ballenbak bij wijze van spreken versleten.”

Elke week komen ongeveer 1.500 kinderen springen op de trampolines en bowlen op de voor Nederlandse binnenspeeltuinen unieke mini-bowlingbaan. Speciaal voor, inderdaad, kinderen. 

,,Verder zijn wij de enige binnenspeeltuin waar je naar alle toestellen en glijbanen kunt fietsen. En we houden kinderfeestjes niet aan een tafel in de speeltuin, maar in aparte themakamers waar piraten of liefhebbers van roze hun hart kunnen ophalen. Dat valt ook in de smaak.”

Volledig scherm
Oosterhout 2410- Betuwenaar, Roy Ebbers /LH © Erik van 't Hullenaar

Betuwe