Dina schildert wat ze voelt

BetuwenarenBEMMEL- Dina Toebosch (86) uit Bemmel loopt met tandenborstels en Zwitsal crèmezeep uit de Albert Heijn. Onder haar outfit draagt ze roze crocs. 

Betuwenaren
De Gelderlander portretteert de inwoners van de Betuwe. Ze vertellen over hun leven van alledag en over hun dromen. Met foto's van Erik van 't Hullenaar.

,,Dit zijn mijn werk- en tuinkleren", zegt ze. ,,Ik pas me aan waar ik naartoe ga. Ik heb net boodschappen gedaan en ben bezig in de tuin." Daar ruimt ze takken en groenafval op.

Ze schildert abstract. ,,Ik schilder wat ik denk of voel", vertelt Toebosch. Ze wijst naar een decoratie ijshoorn bij een ijswinkel.  ,,Dat kan ik niet schilderen."

Voordat ze dertig jaar geleden begon met schilderen, las ze veel boeken. ,,Op een moment was ik daar klaar mee en wilde ik iets anders doen."

Ze houdt van kleuren zoals wit, zwart en paars.  ,,Maar rood en geel vind ik niet mooi."

Volledig scherm
Dina Toebosch © Erik van 't Hullenaar
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe