Volledig scherm
Frank Pietersma uit Bemmel. © Rolf Hensel

Fiets als leidraad in het leven Frank Pietersma

BetuwenarenIedereen uit het dorp kent hem wel van gezicht en hij kent ook bijna iedereen. Niet gek, Frank Pietersma (54) uit Bemmel is maar liefst 32 jaar lang postbode geweest in het dorp.

Betuwenaren

De Gelderlander portretteert de inwoners van de Betuwe. Ze vertellen over hun leven van alledag en over hun dromen. Met foto’s van Erik van ‘t Hullenaar, Rolf Hensel of Gerard Burgers.

Ook nu hij geen post meer rond brengt, verslindt hij nog heel wat kilometers asfalt per fiets: een slordige 8000 kilometer heeft hij de laatste paar jaar gemaakt. ,,Ik fiets meestal gewoon een beetje door de omgeving. De natuur, daar kan ik echt van genieten: ik kom dan even helemaal tot rust. Daarbij is het natuurlijk ook goed voor de gezondheid.’’

Iedere donderdag is Pietersma op de markt in Bemmel te vinden, om zijn goede vriend Daan Roelofs te helpen met het opzetten van zijn marktkraam. Het is vaste prik. ,,In de ochtend doen we gezellig een bakkie en daarna gaan we aan de slag.''

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe