Gezellig aan de koffie

BetuwenarenBertha Willemsen-Gerritsen (91) en Jannie Bouwman (81) lopen samen door Elst, vrolijk pratend met de rollator aan de hand. De dames leerden elkaar 4 jaar geleden kennen in zorgcentrum Tertzio, waar ze met veel tevredenheid wonen.

Willemsen-Gerritsen zag Bouwman voorbij lopen en vroeg haar op de koffie. ,,Later namen we ook een wijntje. Daar is niets mis mee, Onze Lieve Heer veranderde immers ook water in wijn”, vertelt Willemsen met een knipoog.

De wijnfles blijft tegenwoordig dicht, maar koffie wordt dagelijks samen gedronken. Bouwman woonde altijd in Arnhem, maar voelt zich helemaal thuis in Elst. Mede door haar vriendin die in het dorp geboren en getogen is. ,,We kunnen altijd bij elkaar terecht. Mooi toch.”

Volledig scherm
Elst 2807- Betuwenaar, Bertha Willemsen-Gerritsen (91!) Jannie Bouwman/LH © Erik van 't Hullenaar
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Vorig jaar 9,2 miljoen kilo Betuws vuilnis, dit jaar moet dat flink omlaag
    PREMIUM

    Vorig jaar 9,2 miljoen kilo Betuws vuilnis, dit jaar moet dat flink omlaag

    ELST/BEMMEL -Het is de inwoners van Overbetuwe en Lingewaard vorig jaar ook weer gelukt om iets mínder restafval in de grijze kliko te gooien en iets méér gft en plastic/blik/drankkarton apart in de groene kliko dan wel PMD-zakken in te leveren. Maar de echte slag moet dit jaar worden gemaakt: het nieuwe inzamelingsbeleid gaat niet meer uit van kleine stapjes maar grote passen voorwaarts op het gebied van gescheiden afvalinzameling.

Betuwe