Glaasje korenwijn erbij

Betuwenaren,,Je zou ons het A-Team kunnen noemen”, zegt Frank de Vries (74) uit Elst lachend. ,,Hier heten we het T-Team, de t van tennis. Ik maak het schema.” Elk jaar heeft de groep een uitje, dan gaan de partners ook mee. ,,Het is altijd een creatief of sportief avontuur in de regio.”

Ook vaste prik: de maandelijkse vergadering. ,,Mét een glaasje korenwijn. Spraakwater. We bespreken het wel en wee van de wereldpolitiek, onder andere.”

De Vries, fervent vakantievierder, is blij dat het NPO-programma ‘We zijn er bijna’ weer is begonnen. ,,Mijn vrouw en ik gaan individueel, niet in een groep. In juni wordt het Duitsland, fietsen mee. En dan in augustus nog eens, bestemming onbekend. Buiten het seizoen hè, dan proberen wij weer op temperatuur te komen.”

Volledig scherm
Frank de Vries. © Erik van ’t Hullenaar
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Angerense tractorontwijkers in Hemmense bos

    Angerense tractoront­wij­kers in Hemmense bos

    HEMMEN/ANGEREN Je woont als oma en kleindochter in Angeren, hebben herfstvakantie en willen een dagje naar het bos. Maar je weet niet of je met al die boerenprotesten ver gaat komen. Dan neem je toch Hemmen! Joëlle Selman is er met grootmoeder neergestreken en vinden zelfs nog wat bijzonders: de fraaie en nog prima bruikbare restanten van een kabouterspeurtocht, die afgelopen zondag voor kinderen werd georganiseerd. Elke schoolvakantie heeft het Hemmens bos, tezamen met het Loenense bos het enige in de Betuwe, grote aantrekkingskracht op ouders dan wel grootouders met jonge kinderen. In dit jaargetijde voor de eerste roodbruine blaadjes, vallende eikeltjes en échte, dus niet voor speurtocht uitgezette paddenstoelen.

Betuwe