Godfried is hun Vierdaagserenner

BetuwenarenPeter (53) en Marianne Hilderink (52) uit Bemmel moesten vroeg op, wilden ze hun logé en ex-zwager Godfried in het dorp voorbij zien komen. ,,Hij loopt de 50 kilometer en hij rent zo ongeveer”, zegt Marianne lachend.

Godfried houdt niet van drukte: vandaar zijn moordende tempo. Hij staat elke Vierdaagsenacht om 3.00 uur op en maakt zijn eigen ontbijt, tot grote vreugde van het echtpaar Hilderink. Vrijdag wachten ze hem op, als ze tenminste op tijd zijn. ,,Op de Via Gladiola hebben we hem al eens gemist: toen was hij al binnen.”

De twee willen zelf ook graag eens die Vierdaagse gaan lopen. ,,Maar het trainen weerhoudt ons. Voor nu volgen we het avondprogramma. En we moedigen de lopers hier een beetje aan.”

Volledig scherm
Peter en Marianne Hilderink. © Erik van 't Hullenaar
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Zorgwoningen voor 88 senioren op ‘boerenerven’ in Driel
    PREMIUM

    Zorgwonin­gen voor 88 senioren op ‘boerener­ven’ in Driel

    DRIEL - Voor 88 ouderen uit Driel worden er zorgwoningen op nagebootste boerenerven gebouwd op een terrein van veertien hectare aan de Patrijsstraat, tegen de Drielsedijk aan. Er komt een grote woon-zorgvoorziening voor jong en oud op de gronden van fietsenspeciaalzaak Wels voor senioren met dementie, lichamelijke problemen en mensen die lichte zorg nodig hebben. Zij krijgen zorg van Stichting Samen Zorgen (SSZ) uit Herveld.

Betuwe