Greet heeft vakantiestress

ELST - Ze komt oorspronkelijk uit Nijmegen, maar woont al 43 jaar in Elst. Greet Jansen (69) buigt zich over een bak met kaarten. 

„Mijn buurman trouwt binnenkort en ik zoek een leuke felicitatiekaart”, zegt ze. Ze merkt dat ze vakantiestress krijgt en denkt na over eerdere vakanties. „Mijn man houdt van zon, zee en strand. Ik ga er in mee, maar hou zelf meer van dingen bezoeken.”

Zo bezocht ze laatst de dierentuin in Rotterdam met haar dochter. „Het was eigenlijk iets te warm, zo’n dertig graden.”

Vroeger werkte ze als naaister en werkte ze aan herenkostuums. „Dat waren 3-delige pakken, maar dat werk doe ik nu niet meer”, vertelt Jansen. „Nu doe ik alleen verstelwerk bij mijn eigen kleren.”

BETUWENAREN
De Gelderlander portretteert de inwoners van de Betuwe. Ze vertellen over hun leven van alledag en over hun dromen. Met foto's van Erik van 't Hullenaar, Rolf Hensel, Gerard Burgers of Marc Pluim

Volledig scherm
Greet Jansen © Marc Pluim
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe