Hand uitsteken als je afslaat

BetuwenarenAnne-Marie Spijk (56) heeft al heel wat fietsende basisschoolleerlingen voorbij zien komen in Lent. Ze is namelijk controleur bij het jaarlijkse verkeersexamen. 

,,Dit is de derde groep 7 die voorbij komt, ze hebben allemaal een hesje aan met een nummer erop. Hier moeten ze hun hand uitsteken omdat ze afslaan.” 

Tot nu toe is slechts één leerling dat vergeten. ,,Ze mogen vier fouten maken, in totaal zijn er tien posten met controleurs.”

Spijk is conciërge op basisschool De Verwondering in Lent. ,,Het is heel afwisselend, tegenwoordig zijn er wel meer vrouwen die het doen. Het verkeersexamen doe ik al een aantal jaar op rij.” 

,,Goed rechts blijven!”, roept Spijk naar een jongen die weliswaar netjes zijn hand uitstak, maar vervolgens midden op de weg fietst. ,,Het valt me ook op dat auto's niet altijd stoppen voor de fietsers op de rotonde, en dat moet wel.”

Volledig scherm
Anne-Marie Spijk © Erik van 't Hullenaar
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe