Henk geniet van water

ELST - Henk Penraat (83) uit Elst was jarenlang zweminstructeur. „In Arnhem deed ik de opleiding tot zweminstructeur en in Utrecht deed ik examen”, zegt hij.

Daarna werkte hij als zweminstructeur in Arnhem, Wageningen en Klarenbeek. „Gelukkig heb ik nooit een drenkeling uit het water gehaald, maar wel wat kinderen die moeite hadden in het diepe bad.”

De mooiste momenten waren voor Penraat het afzwemmen. „Wanneer de kinderen hun diploma’s krijgen is dat mooi, dan kun je echt het resultaat zien.”

Penraat is ondertussen al een tijd met pensioen, maar nog steeds is hij dicht bij het water te vinden. „Ik vis drie tot vier keer per week. Ook al vang ik niets, het is lekker om daar te zitten.” Hij gaat met zijn scootmobiel op pad en geniet van de natuur. „Soms zie ik ijsvogels maar er zit ook een koekoek.”

BETUWENAREN
De Gelderlander portretteert de inwoners van de Betuwe. Ze vertellen over hun leven van alledag en over hun dromen. Met foto's van Erik van 't Hullenaar, Rolf Hensel, Gerard Burgers of Marc Pluim

Volledig scherm
Henk Penraat. © Gerard Burgers
Quote

Wanneer de kinderen hun diploma’s krijgen is dat mooi, dan kun je echt het resultaat zien

Henk Penraat
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe