Johan Derksen heeft geluk

ELST - „Met mijn naam heb ik soms geluk”, zegt Johan Derksen (64) uit Elst. „Als ik telefonisch reserveer kan ik meestal wel terecht bij een drukbezocht restaurant.”

Hij heeft een kruiwagen vol oude (aard)appelen. „In mijn tuin vond ik laatst vossen. In dit gebied komen steeds meer mensen, ik denk dat de dieren zich opgejaagd voelen.”

De vossen zijn niet de enige dieren die bij hem langskomen. „Ik heb een voerplank bij het keukenraam, voor de vogels.” Ook een rode kater genaamd Snuit woont bij Derksen.

Hij groeide op langs de rivier de Linge en heeft altijd van water gehouden. „Kanoën, vissen en schaatsen doe ik graag. Toch ben ik wel een keer door het ijs gezakt en werd ik afgevoerd per ambulance; mijn arm bleek uit de kom.”

BETUWENAREN
De Gelderlander portretteert de inwoners van de Betuwe. Ze vertellen over hun leven van alledag en over hun dromen. Met foto's van Erik van 't Hullenaar, Rolf Hensel, Gerard Burgers of Marc Pluim

Volledig scherm
Johan Derksen © Gerard Burgers
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe