Johan is overal geweest

GENDT - De fietstas van Johan Rikken (84) uit Gendt is gevuld met posters. „De posters zijn van Stichting Welzijn Ouderen Gendt. Ik hang ze voor hen op bij winkels.”

Hij is nu met pensioen maar werkte dertig jaar geleden als chauffeur voor internationaal bloementransport. „Ik heb veel van de wereld gezien. Denemarken,  Zweden en ook Moskou”, zegt hij. De meeste bloemen waren potplanten, die hij voor kwekerij De Beijer uit Lent vervoerde. „Het was leuk werk, anders deed ik het niet. Wel was ik veel van huis: op zondagavond vertrok ik en op zaterdag was ik terug in Nederland.”

Toen hij ooit op skivakantie was in Oostenrijk, bracht dit hem een nieuwe hobby. „Ik zag hoe ze ski’s waxten en dacht: dat moet ik zelf kunnen.” Nu doet Rikken dat niet meer. „Mensen huren tegenwoordig daar hun ski's.”

BETUWENAREN
De Gelderlander portretteert de inwoners van de Betuwe. Ze vertellen over hun leven van alledag en over hun dromen. Met foto's van Erik van 't Hullenaar, Rolf Hensel, Gerard Burgers of Marc Pluim

Volledig scherm
Johan Rikken. © Erik van 't Hullenaar
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe