Jolanda houdt haar hond koel

ELST - Zelfs op haar vrije dag staat Jolanda Schat (56) uit Elst vroeg op. „Ik begon de dag met mails achter de computer lezen, om te kijken of er nieuws was”, zegt ze.

Naast haar ligt Storm (9) te hijgen. „Het is eigenlijk te warm voor hem, dus blijft hij in de schaduw.” Ze neemt hem mee naar de dierenarts, voor de kale plekken in zijn vacht.

Ze heeft ook een kat, genaamd Johnny. „Het heeft meer dan 3 jaar geduurd voordat het goed ging tussen die twee”, vertelt Schat. Ze nam de, toen achtjarige, kat van anderen over. „Eerst was de kat bang voor de jonge speelse hond. Nu is dat andersom, omdat de kat naar de hond kan uithalen.”

Dat gaat nu beter. Als Schat op de bank zit, ligt de kat op haar schoot en de hond naast haar op de bank. „Johnny ligt soms in de hondenmand, maar alleen als Storm weg is.”

BETUWENAREN
De Gelderlander portretteert de inwoners van de Betuwe. Ze vertellen over hun leven van alledag en over hun dromen. Met foto's van Erik van 't Hullenaar, Rolf Hensel, Gerard Burgers of Marc Pluim

Volledig scherm
Jolanda Schat met haar hond Storm. © Marc Pluim
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe