Koos als poortwachter

BetuwenarenKoos Meeuwissen (64) uit Huissen is nu nog gehuld is gewone kledij, maar u kunt hem 11 of 25 augustus aantreffen als poortwachter van de stad. Dan is Meeuwissen, lid van de Historische Kring Huessen, een van de acteurs tijdens de stadswandeling.

,,Met een driekwartbroek, een baret en een joekel van een stadssleutel. Ik ben ook al eens de rijkste man van de stad geweest, en dominee.” Meeuwissen komt uit het onderwijs en vindt het mooi over zijn Huissen te vertellen. ,,Tijdens de wandeling vertelt een gids wetenswaardigheden, acteurs duiken op onverwachte plaatsen op.”

De Historische Kring heeft haar tijdschrift een upgrade gegeven. ,,Het is prachtig vormgegeven. Wist je dat we duizend leden hebben? Dan weet je dat je echt gedragen wordt in de stad.”

Koos Meeuwissen. ,,Ik ben ook al eens de rijkste man van de stad geweest, en dominee.”
Volledig scherm
Koos Meeuwissen. ,,Ik ben ook al eens de rijkste man van de stad geweest, en dominee.” © Gerard Burgers
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe