Lia Siemes: 'Sporten is echt mijn ding'

BetuwenarenHUISSEN - Lia Siemes (74) uit Huissen vult haar fietstas met gekochte boodschappen. Ze kookt elke dag en heeft voor het avondeten schol gehaald. Wat ze het liefst kookt? „Ik vind asperges op het moment heerlijk, met zalm en een eitje erbij.” 

Betuwenaren
De Gelderlander portretteert de inwoners van de Betuwe. Ze vertellen over hun leven van alledag en over hun dromen. Met foto's van Erik van 't Hullenaar.

Ze houdt van sporten en doet dat doordeweeks vaak. „Ik fitness en zwem bij sportcentrum Laco in Bemmel”, zegt ze. Siemes tennist twee keer in de week en doet ook aan Nordic Walking. „Sporten is altijd al mijn ding geweest.”

Oorspronkelijk komt ze uit Breda. „Toen mijn ouders verhuisden naar Arnhem-Zuid, begon ik bij de Amsterdamsche Bank in Arnhem te werken.” In Arnhem ontmoette ze haar man. „Later verhuisden mijn ouders terug, maar ik bleef met mijn man in Huissen wonen.”

Volledig scherm
Lia Siemens © Erik van 't Hullenaar
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe