Mats uit Gendt wint tijd met zijn scooter

BetuwenarenGENDT - Mats Laszlo (17) uit Gendt zit op zijn Vespa scooter nadat hij in het dorp fruit heeft gehaald. ,,Vorig jaar haalde ik mijn scooterrijbewijs, nu ben ik ook bezig voor mijn autorijbewijs. Daarvoor les ik een keer in de week", zegt hij.

Betuwenaren
De Gelderlander portretteert de inwoners van de Betuwe. Ze vertellen over hun leven van alledag en over hun dromen. Met foto's van Erik van 't Hullenaar.

Laszlo zit in de vijfde klas van het Stedelijk Gymnasium in Nijmegen. Sinds hij met de scooter naar school gaat, is hij 45 minuten sneller op school. ,,Eerst deed ik er een uur over, nu nog maar een kwartier." Zodra hij zijn autorijbewijs heeft, denkt hij er niet aan een auto te kopen. ,,Ik hou het even bij de scooter, voor een auto heb ik nog geen geld."

Hij werkt bij de Kruidvat in Gendt, maar zou ook in een restaurant willen werken. "Restaurant Rijnzicht in Doornenburg lijkt me leuk."

Volledig scherm
Mats Laszlo © Erik van 't Hullenaar
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe