Myrna Klop leeft haar droom

BetuwenarenMyrna Klop uit Huissen leeft haar droom. Het was voor de 30-jarige namelijk allesbehalve vanzelfsprekend dat ze ooit haar eigen bloemenwinkel zou hebben. 

,,Ik zat op een school voor moeilijk lerende kinderen. Van daaruit de stap maken naar een opleiding tot bloemiste is lastig. Maar toch wist ik zeker dat ik het wilde.” 

 Groenhorst, zoals de Aeres-vmboschool voor beroepen in de agrarische sector toen nog heette, dacht gelukkig met haar mee. Er werd een speciale klas opgezet en wat iedereen zei dat niet kon, gebeurde toch: Klop haalde het felbegeerde bloemistendiploma. 

Binnenkort bestaat de winkel die ze daarna opende - Myrna’s Bloemen, A living dream - tegenover de Albert Heijn in de Langestraat alweer vijf jaar. En al maakt Klop lange dagen van soms wel 15 uur, ze zou niet anders willen. ,,Alleen elke dag om 04.30 uur opstaan om naar de veiling te gaan, daar wen je nooit aan.”

Volledig scherm
Myrna Klop. © Erik van 't Hullenaar
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe