Otto schaatst 6 marathons per jaar

ANDELST - Het schaatsseizoen lijkt nog ver weg, maar voor Otto Fritschy (66) uit Andelst niet. Hij bereidt zich nu al voor op het schaatseizoen. „Vanaf volgende week ga ik naar Thialf. Nu doe ik aan krachttraining. De Elfstedentocht wacht op niemand.”

Kilometers maken, doet Fritschy wel, zeker wanneer hij afreist naar landen zoals Canada, Mongolïe en Finland. „Ik schaats jaarlijks 6 marathons. Vorig jaar 3 in Oostenrijk en 3 in Canada.”

Waar hij aan denkt wanneer hij schaatst? „Ik denk dan toch wel aan de finish halen”, lacht hij. „Toen ik nog 58 was, schaatste ik wel 3 marathons in een week. Nu klus en lees ik ook.”

Fritschy vindt het fijn om pensioen te hebben, vooral omdat hij nu Tour de France zonder onderbrekingen kijkt „Je gaat gewoon zitten kijken en dat is het”, zegt hij.

BETUWENAREN
De Gelderlander portretteert de inwoners van de Betuwe. Ze vertellen over hun leven van alledag en over hun dromen. Met foto's van Erik van 't Hullenaar, Rolf Hensel, Gerard Burgers of Marc Pluim

Volledig scherm
Otto Fritschy. © Rolf Hensel
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe