Pakketbezorger Marco Litjens merkt op zijn rondes nog weinig van coronavrees

BetuwenarenMet een van de 200 pakketten die hij op een gemiddelde dag aflevert loopt Marco Litjens door de Langestraat in Huissen. De 49-jarige Boxmerenaar stopt deze woensdag op maar liefst 132 adressen in het centrum. 

Dat betekent veel contact met mensen, wat hij leuk vindt. Ook is Marco regelmatig in de buitenlucht wanneer hij de bestellingen van zijn bus naar de klant brengt. Lekker, zeker voor iemand die van wandelen en fietsen houdt.

Voordat hij mensen blij maakte met pakjes werkte Marco al ruim 20 jaar als postbode. Na de zoveelste reorganisatie besloot hij 3 jaar geleden de overstap te maken naar pakketbezorger. ,,Dat bevalt heel goed. Als postbode reed ik de laatste tijd met de auto in het buitengebied. Dan zie je bijna geen man.”

Beroepsmatig komt hij nu dus allerlei mensen tegen, maar extra bang voor het coronavirus is Marco daardoor niet. Zo lang maatregelen als handen wassen en niet schudden worden opgevolgd, denkt hij niet dat hij meer risico loopt dan een ander. 

Ook bij de pakketontvangers merkt hij er weinig van. ,,Al vroeg vanmorgen een meneer aan me of ik even zelf een handtekening wilde zetten, om het coronavirus. Maar dat was het dan ook wel.” 

Postbezorger Marco Litjens.
Volledig scherm
Postbezorger Marco Litjens. © Erik van 't Hullenaar

Betuwe