Peters gaat voor de biljartbeker

BetuwenarenGezonde spanning heeft hij wel. Gerard Peters (76) uit Bemmel gaat zo beginnen aan een officiële biljartwedstrijd in cultureel centrum de Kinkel. Er wordt gespeeld om de wisselbeker, vier tegen vier. 

Volledig scherm
Gerard Peters. © Erik van 't Hullenaar

Peters komt, net als vijftien andere heren, drie keer per week in de Kinkel om een potje te spelen. Het is een echte vriendenclub. Zes van hen, onder wie Peters, zijn ook lid van de Koninklijke Nederlandse Biljartbond (KNBB). 

,,Ik ben wel fanatiek, iedereen wil natuurlijk winnen. Tja, ben ik een beetje goed? Je moet er gevoel voor hebben.” Bescheidenheid, want thuis heeft Peters, die ook al aan het Nederlands Kampioenschap meedeed, een mooie verzameling bekers staan. 

,,Ook uit de tijd dat ik nog bij café ’t Wapen speelde.” Een eigen biljart heeft de Bemmelnaar niet. ,,De mannen die er één thuis hebben zijn niet de beste!”, zegt hij lachend. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe