Rob is even ‘thuis’ voor een verjaardag, maar gaat dan snel weer naar zee

BetuwenarenMet zijn trolley aan de hand loopt Rob Peters langs het gemeentehuis van Elst. Hij is onderweg naar de verjaardag van zijn nichtje Kiki, die vandaag 25 wordt. En al woont Peters inmiddels al 30 jaar in Katwijk aan Zee, hij komt voor gelegenheden als deze nog regelmatig met de trein een nachtje in de Betuwe logeren. Vandaar de koffer.

Rob Peters. ,,Het is zo lekker aan zee."
Volledig scherm
Rob Peters. ,,Het is zo lekker aan zee." © Ellen Koelewijn

Peters groeide op in Nijmegen en was toen dol op de reisjes naar Zeeland die het gezin regelmatig maakte. Dat hij nu zelf aan de kust woont, vindt hij heerlijk.

,,Ik heb wel eens getwijfeld om terug te komen, vooral omdat mijn familie hier woont. Maar het is zo lekker aan zee. En na al die tijd heb ik daar naast mijn baan ook mijn sociale netwerk.”

Het was trouwens een kort nachtje voor de 53-jarige. Vanmorgen om 07.30 uur kwam hij uit de nachtdienst. Vier dagen per week werkt hij tijdens de donkerste uurtjes in de ziekenzorg. ,,Mooi en dankbaar werk, dat ik al 30 jaar met veel plezier doe.” 

Betuwenaren

De Gelderlander portretteert de inwoners van de Betuwe. Ze vertellen over hun leven van alledag en over hun dromen. Met foto’s van Erik van ‘t Hullenaar, Rolf Hensel of Gerard Burgers.

Betuwe