Skye wordt van wandelen moe

ZETTEN _ Petra van Rooijen (24) uit Zetten eet wel vaker met vriend Raymon een visje op de Zettense markt. Onder de tafel liggen twee Bordercollies: Pyro (1,5) en de half slapende Skye (10 weken). 

Bordercollies behoren tot de snelste hondenrassen, maar dat is niet te merken aan Skye. „Als we door de Intratuin wandelen, is ze na 5 minuten al doodop”, zegt Van Rooijen.

De honden gaan meedere keren per week naar cursussen. „Daar leren ze basisprincipes voor gedrag in een onbekende omgeving. Ook zijn ze met andere honden, waardoor ze socialiseren.”

Van Rooijen is sinds twee jaar teamleider bij de Albert Heijn in Houten. „Het is leuk werk; mensen maken makkelijk een praatje en er is een echt dorpsgevoel.”

BETUWENAREN
De Gelderlander portretteert de inwoners van de Betuwe. Ze vertellen over hun leven van alledag en over hun dromen. Met foto's van Erik van 't Hullenaar, Rolf Hensel, Gerard Burgers of Marc Pluim

Volledig scherm
Betuwenaren Zetten, Petra van Rooijen met vriend Raymon en 2 honden. © Rolf Hensel
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe