Slijter Dennis kan uren vertellen over speciaalbier of whiskey

betuwenarenZin in een speciaalbiertje uit de regio? Dan zit je bij Dennis Dunnink (40) van slijterij Mitra in Elst goed. ,,Wat dacht je van de UWE Betuwe cider, die wordt lokaal gebrouwen’’, vertelt Dunnink terwijl hij een flesje uit het rek met speciaalbier pakt. 

,,De Betuwe is een regio waar veel fruit wordt geteeld’’, vertelt hij vol passie. 

Betuwenaren
De Gelderlander portretteert de inwoners van de Betuwe. Ze vertellen over hun leven van alledag en over hun dromen. Met foto's van Erik van 't Hullenaar, Rolf Hensel, Gerard Burgers of Marc Pluim.

,,De brouwerij van UWE Betuwe, die iets buiten Elst ligt, heeft zo ook zijn eigen boomgaard met appel- en perenbomen. Dat fruit gebruiken ze voor in hun ambachtelijk gebrouwen bier.’’

Uren kan Dunnink wel vertellen over verschillende speciaalbieren en whiskeys. Dat weten ze in de omgeving van het dorp inmiddels ook: ,,Mensen weten me wel te vinden als ze naar iets specifieks op zijn, dat vind ik altijd erg leuk om te zien.’’

Volledig scherm
Slijter Dennis Dunnink (40). © Erik van 't Hullenaar
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe