Te veel strafdagen voor promotie

BetuwenarenBert Swaan (70) uit Elst had een assurantiekantoor, maar is alweer 10 jaar met pensioen. ,,Dat betekent elke dag vakantie”, zegt hij lachend achter de bar in de tennisclub, waar hij regelmatig werkt. 

Swaan houdt van reizen. Hij bezocht Australië en Nieuw-Zeeland al en vorig jaar was hij in Suriname, samen met zijn vrouw en een dienstmaat. ,,We waren daar in 1969 en hebben altijd contact gehouden. Dat is met meer jongens zo, we hebben regelmatig een reünie.” 

Swaan was soldaat eerste klasse. ,,Nooit bevorderd, wegens te veel strafdagen.”

Inmiddels is Swaan alweer 43 jaar getrouwd. Hij heeft twee zoons en één ‘zeer bijdehand kleinkind’ van 2,5 op wie hij eens in de twee weken past. Fietsen, daar houdt Swaan ook van. ,,Voorlopig nog niet elektrisch!”

Volledig scherm
Bert Swaan achter de bar van de tennisclub. © Erik van 't Hullenaar
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Angerense tractorontwijkers in Hemmense bos

    Angerense tractoront­wij­kers in Hemmense bos

    HEMMEN/ANGEREN Je woont als oma en kleindochter in Angeren, hebt herfstvakantie en wilt samen een dagje naar het bos. Maar je weet niet of je met al die boerenprotesten ver gaat komen. Dan neem je toch Hemmen! Joëlle Selman is er met grootmoeder neergestreken en vinden zelfs nog wat bijzonders: de fraaie en nog prima bruikbare restanten van een kabouterspeurtocht, die afgelopen zondag voor kinderen werd georganiseerd. Elke schoolvakantie heeft het Hemmens bos, tezamen met het Loenense bos het enige in de Betuwe, grote aantrekkingskracht op ouders dan wel grootouders met jonge kinderen. In dit jaargetijde voor de eerste roodbruine blaadjes, vallende eikeltjes en échte, dus niet voor speurtocht uitgezette paddenstoelen.

Betuwe