Van Berlijn naar de Betuwe, zonder inburgeringscursus

BetuwenarenFrank Thomaschewsky (60) komt oorspronkelijk uit Berlijn, maar verliet die stad toen hij verliefd werd op Christa, een Elsterse. De switch van Berlijn naar de Betuwe was wennen, maar inmiddels is zijn de twee 25 jaar getrouwd en voelt hij zich helemaal thuis in het dorp. 

Zo is hij onder meer voorzitter van wandelsportvereniging Solemates en stond hij op plek 15 van de Overbetuwse VVD bij de gemeenteraadsverkiezingen. Ook spreekt hij nagenoeg accentloos Nederlands. 

,,Een inburgeringscursus had ik niet nodig”, grapt Thomaschewsky, die Elst heeft zien uitgroeien tot een plaats met veel mooie voorzieningen. ,,Je hebt hier nu bijna alles. Al mis ik wel het oprechte van Berlijn. In het roddelen, en soms zelfs het achterbakse, is Elst nog steeds een dorp.”

Volledig scherm
Frank Thomaschewsky. © Erik van 't Hullenaar
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe