‘Winterfestijn is drie weken gezelligheid’

,,Deze weken ben ik druk als vrijwilliger van het Winterfestijn in Elst, dat zaterdag begint. Dat betekent toch drie weken gezelligheid in het dorp. Eerst help ik bij de opbouw van de schaatsbaan. ’s Morgens ben je al bezig om de straat af te zetten en te zorgen dat fietsers door kunnen rijden. Ik verricht allerlei hand- en spandiensten”, zegt Henk Albers van der Linden (70) uit Elst.

Hij is ook vaak in zorgcentrum Tertzio in Elst te vinden. Allerlei klussen doet hij daar. 

,,Laatst hebben we een gang voorzien van behang met steentjesmotief. Soms moet een kamer gewit worden. De andere keer help ik mee bij een verhuizing. In deze periode zetten we de kerstboom en versieren we die. Ook help ik mee bij de muziekavonden. Als ze me nodig hebben, kunnen ze een beroep op me doen.”

Betuwenaren

De Gelderlander portretteert de inwoners van de Betuwe. Ze vertellen over hun leven van alledag en over hun dromen. Met foto’s van Erik van ‘t Hullenaar, Rolf Hensel, Gerard Burgers of Marc Pluim.

Volledig scherm
Henk Albers van der Linden. © Erik van 't Hullenaar
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe