Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © Thinkstock

Fietsendief (58) stinkt te erg voor een opname

BIJ DE POLITIERECHTERARNHEM - In de nazomer van 2017 had meneer B. (58) een lucratief plan bedacht om aan fietsen te komen. Hij huurde bij tweewielerzaken in Otterlo, Hoenderloo en Lunteren een mooie - en vooral dure - fiets voor een tochtje in de natuur. Net als alle andere dagjesmensen betaalde hij de huur vooraf. 

Alleen reed meneer B. niet naar de Veluwe, maar snelde hij naar een heler om de buit voor een honderdje te verpatsen. Dat heet verduistering, begrijpt hij, nu hij voor de rechter staat. Na vier keer werd hij gepakt. De verhuurders noteerden zijn ID-gegevens en meer had de politie niet nodig om bij hem uit te komen.

Omdat kleine criminaliteit een rode draad in het leven van B. is, adviseerde de reclassering aanvankelijk toepassing van de Maatregel Inrichting Stelselmatige Daders (ISD), de schrik van elke veelpleger. B. zou dan twee jaar lang in een inrichting worden opgesloten, zodat hij van de straat zou zijn en geen rottigheid meer kon uithalen. En hij zou een intensieve therapie ondergaan in de hoop dat hij zijn criminele impulsen onder controle zou krijgen.

Quote

Ik heb een stoma en twee honden

Meneer B.
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.