Munitie halen voor vriend eindigt met ‘een hoop gezeik’ voor 25-jarige

Bij de politierechterMeneer K. (25) reed op 2 juni 2018 in de buurt van Wolfheze en om een of andere reden werd zijn nummerbord door de politie gecheckt. Resultaat: een ‘hit’. Meneers kenteken stond namelijk geregistreerd als ‘drugsgerelateerd’. 

Volledig scherm
Foto ter illustratie. Dit is niet de aangetroffen munitie bij meneer K. © ANP XTRA

Even later werd hij aan de kant gezet. Volgens de verdachte ging dat niet zachtzinnig: „We werden klemgereden door twee politieauto’s en we moesten gewoon mee.” Leuk is anders, maar de politie mag dat. Nadat de verdachte zijn rijbewijs had getoond, wilden de agenten - wederom om een of andere reden - de auto doorzoeken. 

Meneer K. overhandigde hun daarop een blokje hasj (eigen gebruik) maar daar werden de dienders niet warm of koud van. Toen ze de auto ondersteboven haalden, vonden ze een partij munitie Titan kaliber 9 mm PAK (Pistole Automatik Knall). Daar zitten geen echte kogels in maar het knalt wel lekker. Helaas, in Nederland verboden.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Arnhem e.o.