Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © REUTERS

Onder bedreiging gecrasht met een in Nijmegen gestolen Audi

Bij de politierechterIn de nacht van 12 op 13 augustus 2019 werd meneer P. uit Nijmegen onaangenaam verrast: zijn dure Audi RS 4 Avant was gestolen. Nóg slechter nieuws: de auto was op de A12 bij Utrecht met een Mercedes gecrasht. 

Het slechtste nieuws: de Audi was total loss en de bestuurder was te voet ontsnapt. Maar wel met achterlating van zijn speeksel op de opengeklapte airbags. 

Dat bleek het goede nieuws, want er kwam een dna-match met de 28-jarige K. uitrollen. Kort daarna werd hij bij zijn moeder in de Utrechtse wijk Kanaleneiland aangehouden.

Voor de rechter staat een bange, zacht sprekende man. ,,Ik heb die auto niet gestolen”, herhaalt hij. Integendeel, hij werd die nacht door vier jongens uit zijn buurt opgehaald ‘voor een gesprek’. Onderweg kreeg hij te verstaan dat hij een Audi van Veenendaal naar Utrecht moest brengen. 

Quote

De advocaat rekent zijn cliënt tot het voetvolk in de onderste rangen van het criminele circuit: de laagintel­li­gen­te en kwetsbare jongens

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.