Volledig scherm
PREMIUM
© Erik van 't Hullenaar

Binnendijks: Toekomstmuziek

ColumnEr was eens een heel arm kasteel dat erg graag een peperdure vleugel wilde hebben. Gewoon, omdat er dan wat meer muziek in het kasteel zou zitten. Zo'n glanzend instrument dat in de ogen van de kasteelheren precies paste in het uiterlijk van de ridderzaal.

Joop Brons

Joop Brons is columnist bij De Gelderlander. Hij heeft jarenlang als journalist gewerkt. De Huissenaar verbaast zich nog steeds over wat er zich afspeelt in de Betuwe.
Klik voor eerdere columns

Quote

Adopteer een wasbak of een ontbijt­bord­je voor de aanstaande bed and break­fast-inrichting

Joop Brons

Het klinkt wat zuur om te zeggen dat de uitvinding van de vleugel uit een tijd stamt, waarin het tegenwoordige Kasteel Doornenburg een regelrechte ruïne was. Een omgeving die dus prachtig harmonieert met de huidige deplorabele staat van de vleugel, die nog voor 20.000 euro moet worden opgeknapt.

Maar elk sprookje loopt per definitie goed af. Dus is gegrepen naar het instrument van crowdfunding. Dat is de hypermoderne manier om klinkende munt in te zamelen om zich toch een happy end te kunnen veroorloven. Liefhebbers kunnen tegen betaling van 150 euro bijvoorbeeld een hele toets adopteren.

Om iedere discussie uit te bannen is er geen verschil in prijs tussen de witte en de zwarte toetsen. Je kunt ook inschrijven voor een volledig octaaf of voor pakweg een slotakkoord.

Het idee opent onbegrensde perspectieven. Adopteer een wasbak of een ontbijtbordje voor de aanstaande bed and breakfast-inrichting, ruil de naam Ridderzaal tegen betaling in tegen de Heren van Amstel, verhuur het beeldmerk van de brug aan een plaatselijke orthodontist. Het is dan alleen nog maar een kwestie van ophalen.

We gaan beslist nog heel wat mooie dingen beleven met die nieuwe manier van denken. En zo werd het straatarme kasteel stinkend rijk en het leefde nog lang en gelukkig.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe